Volledig scherm
V. verwijderde onder meer de binnenklink en slot van de toiletdeur en sloot de vrouw op © Getty Images

Vier jaar cel en tbs voor Enschedeër na gijzeling in Lonneker

ALMELO/LONNEKER – De rechtbank heeft een 31-jarige man uit Enschede veroordeeld tot vier jaar cel en tbs voor gijzeling en mishandeling van zijn ex-vriendin, haar vriend en haar anderhalf jaar oude zoontje in Lonneker.

In november vorig jaar werden de slachtoffers vastgehouden en mishandeld in het huis van de vrouw door haar ex-vriend, Nicky V. Toen ze nog bij elkaar waren werd de vrouw al regelmatig mishandeld door haar ex-vriend.

Als de relatie is beëindigd worden zij gestalkt door V. Dat beperkt zich niet alleen tot haarzelf, ook vrienden en familieleden worden het slachtoffer van V. Zo wordt haar 68-jarige vader mishandeld. Hij werd door V. met een vuist in zijn gezicht geslagen.

Nachtmerrie

In november 2018 belandt het slachtoffer met haar vriend en vijftien maanden oude zoontje in een nachtmerrie. V. wacht hen op in haar huis in Lonneker als ze terugkomen van vakantie. Hij dreigt de vriend te vermoorden met een schroevendraaier en steekt zijn ex-vriendin er mee in het been. De gijzeling van het drietal duurde zeker een half uur. Daarna sluit Nicky V. zijn ex en haar vriend op in het toilet en laat het jongetje achter op de bovenverdieping. Uiteindelijk gaat hij er in de auto van zijn ex vandoor.

Borderline

Bij psychologisch onderzoek worden bij V. borderline, narcistische trekjes en schizofrenie geconstateerd. Bij het besluit om naast vier jaar cel ook tbs op te leggen, volgt de rechtbank het advies van psychologen en de reclassering.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.