Volledig scherm
© Bennie Visschedijk

Vijf jaar cel na dodelijke broederruzie in Enschede

ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Davidson Q. (24) donderdag veroordeeld tot vijf jaar cel voor het doodsteken van zijn broer Marnellyson. De geboren Curaçaoënaar kwam vorig jaar in augustus om het leven tijdens een ruzie in een appartement aan de Kremersmaten in Enschede.

Volgens Davidson kreeg hij op de avond van 16 augustus ruzie met zijn broer, toen zij en twee vrienden tijdens een 'normale vriendenavond' in een appartement aan de Kremersmaten in Enschede zaten. De ruzie zou zijn gegaan over de hoeveelheid wodka die in de glazen werd geschonken.

Davidson mag dan toegeven ruzie te hebben gehad, hij heeft altijd ontkend zijn broer in de hartstreek te hebben gestoken. Toch was er volgens officier van justitie Aiden van Veen genoeg bewijs tegen de jonge Hengeloër. Het Openbaar Ministerie eiste desondanks 'slechts' vijf jaar cel, omdat de dodelijke ruzie voor veel pijn en verdriet heeft gezorgd en het nooit de bedoeling zou zijn geweest om Marnellyson te vermoorden.

Geen opzet

De rechtbank is ook van oordeel dat Davidson zijn broer niet dood heeft gewild, maar oordeelt dat hij willens en wetens de kans aanvaardde dat zijn broer zou overlijden omdat hij hem met een mes stak ter hoogte van het hart en de longen.

Toch valt de straf relatief laag uit omdat Davidson niet de aanstichter was van het geweld, en voor de fatale steek al meerdere keren was aangevallen door zijn broer.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.