Vluchtelingen komen aan bij de crisisnoodopvang in de Enschedese Diekmanhal waar 200 mensen worden opgevangen. Vijf overlastgevers werden weggestuurd. „Een kleine groep verpest het voor de rest”, zegt COA-woordvoerder Alet Bouwmeester.
Volledig scherm
PREMIUM
Vluchtelingen komen aan bij de crisisnoodopvang in de Enschedese Diekmanhal waar 200 mensen worden opgevangen. Vijf overlastgevers werden weggestuurd. „Een kleine groep verpest het voor de rest”, zegt COA-woordvoerder Alet Bouwmeester. © Emiel Muijderman

Vijf ‘veiligelanders’ weggestuurd uit Enschede, waar komen ze vandaan en waar gaan ze naartoe?

„Dat was niet de afspraak”, zei burgemeester Roelof Bleker van Enschede. De Diekmanhal in zijn stad biedt tijdelijk onderdak aan 200 asielzoekers. Daar zaten vijf mensen uit ‘veilige landen’ bij. Maar die wil Enschede niet opvangen. De stad vormt daarmee geen uitzondering. Waarom is dat, waar komen deze mensen vandaan en waar gaan ze naartoe?

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”

In samenwerking met indebuurt Enschede