Volledig scherm
PREMIUM
Broodjes 'gyros' en burger, met jackfruit als basis. © Bolscer

Vleesbedrijf uit Enschede maakt bitterballen, gyros en kroketten... van fruit

AudioENSCHEDE - Vleesleverancier Bolscher in Enschede en de Amsterdamse vegan start-up Meet Jack hebben elkaar gevonden. Bolscher produceert de jackfruit-producten - bitterballen, kroketten, burgers en gyros - die Meet Jack momenteel aan twintig horecabedrijven verkoopt.

De samenwerking met Meet Jack is een nieuwe stap die Bolscher Vlees (85 medewerkers) zet op het vegapad. Eerder begon het bedrijf van de broers Chiel en Roy Bolscher al met de productie van zogeheten hybrideburgers, die zowel uit groente als uit vlees zijn samengesteld. “Wij blijven natuurlijk op de eerste plaats slagers", zegt Roy Boscher (48), "maar we sluiten de ogen niet voor een maatschappelijke ontwikkeling van minder vleesconsumptie."

  1. ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ENSCHEDE - De gemeente Enschede en de ING-bank zijn weer met elkaar in gesprek over de aankoop van het bankgebouw aan de Boulevard 1945. Tot nu toe verliepen die gesprekken via een advocaat, maar blijkbaar is de kou uit de lucht. „We hebben goede gesprekken met de ING”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat. Hij verwacht dat het laatste puzzelstukje dat past in het immense bouwplan Kop van de Boulevard op niet al te lange termijn gelegd gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.