Volledig scherm
Marten Foppen van Hangar 11 wil het Songfestival naar Enschede halen. © Robin Hilberink

Vliegveld Twenthe pakt door met Songfestivalplan

ENSCHEDE - Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe meldde maandag een serieuze poging te willen doen om het Songfestival volgend jaar naar Enschede te halen. Commercieel directeur Marten Foppen is de afgelopen dagen overspoeld met reacties en zet zijn plan door.

Het Songfestival in een oude hangaar op een voormalige vliegbasis. Ben je voor gek verklaard vanwege dat plan?

„Nee mensen zeggen het vooral tof te vinden dat we onze nek uitsteken en ons best er voor doen. Sommigen denken dat we kansloos zijn omdat het toch in het westen van het land wordt georganiseerd. Maar, en dat zei ik maandag ook al, als je zo denkt bereik je hier in Twente nooit iets.”

Jullie kunnen het niet alleen doen. Is er interesse van andere partijen om het samen te organiseren?

„Ja absoluut! Zelfs vanuit Duitsland, van partijen uit Noordrijn-Westfalen. En van een hotel in Münster die graag mee wil doen en vraagt hoe we dit samen kunnen oppakken. Woensdag hadden we de nieuwe Provinciale Statenleden van Overijssel op bezoek en ook daar kwamen veel positieve geluiden vandaan. Zo ontstaat er een domino-effect.”

Maar komt er nu een officiële kandidatuur bij de AvroTros en European Broadcasting Union?

„Als het kan zeker. Deze week werd bekend dat half juni alle eisen bekend zijn waar een locatie aan moet voldoen. Daarna kunnen we een bidbook indienen. We gebruiken de komende twee weken om te onderzoeken of het echt haalbaar is om het Songfestival naar Twente te halen. Als het antwoord ja is, gaan we ervoor. De droom is nog niet vervlogen.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.