Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Vliegverkeer vanuit Münster weer voorzichtig hervat

ENSCHEDE/MÜNCHEN - Het vliegverkeer vanaf vliegveld Münster-Osnabrück wordt langzaam hervat. Begin juni worden de lijnvluchten met München in ere hersteld, een week later volgt daar nu ook Stuttgart bij.

Münster-Osnabrück is voor veel Tukkers de dichtstbijzijnde passagiersluchthaven. Vooralsnog wordt vooral het zakelijk verkeer tussen verder weg gelegen regio's in Duitsland hervat. Vanaf 2 juni wordt de lijnvlucht met München weer in gebruik genomen, een keer per dag. Voor de coronacrisis waren er vijf dagelijkse vluchten op die lijn. De verbinding wordt door veel middenstanders in de regio gebruikt, maar ook toeristen vliegen regelmatig van FMO naar München.

De vluchten naar Stuttgart worden uitgevoerd door de Nederlandse luchtvaartmaatschappij AIS Airlines, met een hoofdkantoor in Lelystad. Vanaf 8 juni zijn er weer lijnvluchten tussen de FMO en Stuttgart.

Wanneer vakantievluchten weer worden hervat, is nog niet bekend. Afgelopen jaar maakten 990.000 passagiers gebruik van de luchthaven. 

Volledig scherm
© Emiel Muijderman
 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.