Volledig scherm
mr. en mrs. Pathmos © Teun Staal

Volkswijk in Enschede eert
mr. en mrs. Pathmos postuum
met Willem en Betsie Van Voorstplein

ENSCHEDE - Tijdens de jaarlijkse Meimarkt in Pathmos hebben buurtbewoners zaterdagmiddag een speciaal postuum eerbetoon gebracht aan het Willem en Betsie van Voorst, het echtpaar dat in het verleden ontelbare vrijwilligersfuncties vervulde in en voor de volkswijk in Enschede. Ruim twee maanden na het overlijden van Betsie (71) en ruim vier jaar na de dood van Willem werd op het plein voor hun oude woning het groene bord Willem en Betsie van Voorstplein onthuld door hun dochter.

Het echtpaar gold als mr. en mrs. Pathmos. „In deze wijk hebben we  onnoemelijk veel aan deze twee mensen te danken”, zei Peter Reinders, zelf lid van de wijkraad en 38 jaar woonachtig in de volkswijk. „Dankzij Willem en Betsie van Voorst staat Pathmos weer op de kaart als een wijk waar mensen iets voor elkaar over hebben en inwoners geen vreemden voor elkaar zijn.”

Het pleintje voor het huis van het overleden paar, dat tijdens hun leven oneindig veel tijd stak in vrijwilligersactiviteiten, kreeg kort na het overlijden van Willem van Voorst op 15 december 2015 de naam Willem van Voorstplein. Toen echtgenoot Betsie tot schrik en verbijstering van de volkswijk op 14 maart stierf, werd al snel besloten dat de benaming op het bordje moest worden aangepast. Dat gebeurde zaterdag tijdens de Meimarkt, de volgens Pathmos grootste rommelmarkt van de provincie. „Dit komt haar toe”, aldus Reinders over Betsie van Voorst, die tot haar dood voorzitter van de wijkraad Pathmos was.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.