2 Brüder vertrekt uit Enschede. Daarmee komt het oude pand van V&D opnieuw leeg. Gaat Enschede Almelo (mooi appartementencomplex) of Hengelo (langdurige leegstand) achterna?
Volledig scherm
PREMIUM
2 Brüder vertrekt uit Enschede. Daarmee komt het oude pand van V&D opnieuw leeg. Gaat Enschede Almelo (mooi appartementencomplex) of Hengelo (langdurige leegstand) achterna? © Carlo ter Ellen DTCT

Voormalige V&D Enschede komt weer leeg te staan: ‘Het blijft een winkel’

ENSCHEDE - En weer komt het leeg te staan. Nu ook de Duitse supermarkt 2 Brüder de hielen licht moet eigenaar Euregio Invest op zoek naar opnieuw een huurder voor het voormalige pand van V&D in de Enschedese binnenstad. Lukt het om het warenhuis voor een derde keer te verhuren aan een winkelbedrijf? Of volgt Enschede het voorbeeld van Almelo en Hengelo, waar de V&D-warenhuizen werden of worden omgebouwd tot wooncomplexen?

  1. Twents initiatief voor protest tegen ‘weerzinwekkende’ anti-homowet in Hongarije
    PREMIUM

    Twents initiatief voor protest tegen ‘weerzin­wek­ken­de’ an­ti-homowet in Hongarije

    In Boedapest gaan ze hem tijdens de achtste finale van het EK niet zien. Freerk Jager uit Enschede is niet bepaald een voetbalfan. Maar zelden zal de voorzitter van COC Twente-Achterhoek zoveel gelezen hebben over ‘s werelds grootste sport als in de afgelopen dagen. Of, beter gezegd: over de maatschappelijke reuring die voetbal teweeg kan brengen. Hij hoopt op een krachtig statement tijdens Nederland-Tsjechië. „Hijs zondag de regenboogvlag.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.