Volledig scherm
© Daniëlle de Vries

Voorzitter wijkraad De Bothoven in Enschede voelt zich bedreigd

ENSCHEDE - Het huis van Daniëlle de Vries, voorzitter van wijkraad De Bothoven, is in de nacht van zaterdag op zondag beklad. Toen zij zondagmorgen wakker werd, trof zij schuttingtaal op ramen en muren. Zij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Daniëlle de Vries moet gissen waarom haar dit is overkomen. Ze heeft het vermoeden dat het te maken kan hebben met onenigheden die in Transburg spelen, het deel van De Bothoven waar zij haar huis huurt. ,,Maar ik heb geen vijanden, voor zover ik weet. Ik doe juist veel voor de buurt.” 

Dit is persoonlijk

Zondagmorgen om 10 uur opende De Vries de gordijnen en zag de graffiti op haar voordeur en raam. ,,Ik ging met mijn slaperige hoofd naar de schuur om terpentine te halen, en zag dat ook de muur was beklad.” Ze maakte foto's en deed aangifte bij de politie.  ,,Dit is mijn huis. Dit is dus persoonlijk.” Ze weet niet of ze bang moet zijn, zegt ze. ,,Het zit me niet lekker. Ik ben hier doorheen geslapen maar ik denk dat ik nu bij ieder geluid wakker zal schrikken.” Of de bedreiging consequenties zal hebben voor haar rol in de wijkraad weet ze nog niet. 

Schoonmaken

Met hulp heeft ze de schuttingtaal zo goed mogelijk verwijderd. Woningcorporatie Domijn zal de rest maandag schoonmaken. 

Een woordvoerder van de politie kon zondag niets zeggen over het voorval. ,,Het is belangrijk dat ze aangifte heeft gedaan.” 

Volledig scherm
© Daniëlle de Vries
Volledig scherm
© Daniëlle de Vries
Volledig scherm
© Daniëlle de Vries

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.