Kan Twente zich ontwikkelen tot een onderhoudsluchthaven, of is die ambitie niet meer realistisch? Dat onderzoekt tijdelijk directeur Jan Schuring.
Volledig scherm
PREMIUM
Kan Twente zich ontwikkelen tot een onderhoudsluchthaven, of is die ambitie niet meer realistisch? Dat onderzoekt tijdelijk directeur Jan Schuring. © Emiel Muijderman

Vragen over de toekomst van Twente Airport: is rol van onderhoudsluchthaven nog realistisch?

ENSCHEDE - Luchthaven Twente Airport neemt de eerste maanden van dit jaar de tijd om zich opnieuw te bezinnen op zijn toekomst. De grote vraag is of eerdere plannen mogelijk te ambitieus waren.

  1. Oorlogsdagboek kapelaan Theo Egberts belicht hongertransporten naar Twente: ‘Dit leest als een spannend jongensboek’
    PREMIUM

    Oorlogsdag­boek kapelaan Theo Egberts belicht honger­trans­por­ten naar Twente: ‘Dit leest als een spannend jongens­boek’

    HOORN/GLANERBRUG - ‘Pracht volk, die Tukkers. Moge God hen sparen voor oorlogsgeweld!!’ Het is januari 1945 als de Utrechtse kapelaan Theo Egberts dit in zijn dagboek schrijft. Meer dan driehonderd hongerige kinderen uit de Domstad vinden dankzij hem onderdak in Twente. Journaliste Christa van Hees kwam het dagboek op het spoor en besloot het uit te geven. „De emotie spat van elke bladzijde af.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.