Volledig scherm
PREMIUM
Vredestein in Enschede

Vredestein in Enschede moet productie inkrimpen

ENSCHEDE - Overproductie op de Europese bandenmarkt noodzaakt Apollo Vredestein de productie in te krimpen. Dit jaar nam Vredestein al afscheid van zeventig uitzendkrachten, komend najaar bestaat er een reële kans op een nieuwe banenreductie.

Volgens de prognose brengt Apollo Vredestein in oktober de productie terug van 13.500 naar 11.500 autobanden per dag. Vijf jaar geleden waren dat nog 18.000 banden. Daardoor zullen er mogelijk opnieuw (uitzend)banen verdwijnen in de fabriek in Enschede, waar nu via Randstad nog 120 uitzendkrachten werken op een totaal van 1400 FTE. „Als wij moeten inkrimpen, zal dat vanuit de flexibele schil gebeuren en geen medewerkers met een vast contract betreffen”, zegt HR-manager Jochem Overdijk. Een aantal kan hij niet noemen. „Dat is speculeren. Alles hangt af van de verkopen de komende maanden.”

  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.