Volledig scherm

Waar is dat feestje? Hier kan je carnaval vieren in Enschede en omgeving

ENSCHEDE - Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Enschede trapt het carnavalsseizoen af met een verlichte optocht in Twekkelerveld. Hieronder de optochten van deze en volgende week.

Verlichte carnavalsoptocht Twekkelerveld
In Twekkelerveld vindt vrijdagavond een verlichte carnavalsoptocht plaats. De stoet vertrekt om 19.00 uur vanaf Rigtersbleek Aalten richting de Lambertus Buddestraat en voert vervolgens langs de G.J. van Heekstraat, Maanstraat, Zonstraat en de Olieslagweg. De optocht eindigt aan de Schietbaanweg. De route is tijdens de optocht dicht voor verkeer. Prijsuitreiking en de afterparty zijn in het DMBE gebouw aan de Herculesstraat. De zaal is tot middernacht open.

Carnavalsoptocht Buurse
Alle straatverlichting in Buurse gaat zaterdag uit. De straten worden verlicht door praalwagens die door de straten denderen. De feestelijkheden starten om 19:30 uur. De route is als volgt: Alsteedseweg, Broekheurnerweg, De Noor, Ekkersweg, Goorden, Kleuvert, Wolterinksbree en als eindpunt Café Restaurant Winkelman. Doorgaande wegen zijn afgesloten van 18:15 uur tot 21:15 uur.

Glanerbrug
Ook Glanerbrug is dit weekend al aan de beurt. De praalwagens en loopgroepen trekken zondag vanaf 13.11 uur door het dorp. Na de optocht volgt een prijsuitreiking in de residentie Café-zaal Nationaal.

Binnenstad Enschede
Op 25 februari trekt een grote carnavalsstoet met veel feestelijkheden door het centrum van Enschede. Veel grote en kleine praalwagens sieren dan de straten. Natuurlijk zijn ook de loopgroepen weer aanwezig. De carnavalsverenigingen vertrekken vanaf het Volkspark. De route eindigt aan de Molenstraat.

Volledig scherm

Haaksbergen op stelten door carnaval
De carnavalsoptocht staat 25 februari op het programma in Haaksbergen. Bijzondere praalwagens rijden dan door de straten. De feestelijkheden beginnen ’s middags om 13:30 uur.

De Soaltkloet’ns trekken door Boekelo
De Bonte Stoet van de Soaltkloet’ns trekken zondag 26 februari door Boekelo. Carnavalsvierders kunnen vanaf 13:30 uur de praalwagens bewonderen in het dorp.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.