Volledig scherm
Hudson's Bay gaat zich vestigen in het voormalige pand van V&D © Charel van Tendeloo

Warenhuis Hudson's Bay pas in 2018 klaar met verbouwen oude V&D-pand Enschede

ENSCHEDE - De Enschedese vestiging van de Canadese warenhuisketen Hudson's Bay wordt naar verwachting in het voorjaar van 2018 opgeleverd.

De verbouwing van het vroegere V&D-pand aan het Van Heekplein begint deze zomer. Tot en met juni is een deel van het leegstaande warenhuis gevuld met een pop-upstore van Die Grenze Medikamente op de begane grond en de eerste verdieping. Op de plek van de vroegere lunchroom van V&D, eveneens op de begane grond, runt Heinink IJssalon tijdelijk een lunchroom. De tweede etage is ingericht als pop-upgalerie. Ongeveer twintig kunstenaars uit Enschede en omliggende plaatsen tonen hier hun werk.

Derde kwartaal
Aanvankelijk zou de Enschedese vestiging van het warenhuis Hudson's Bay de deuren in het derde kwartaal van dit jaar openen. Dat wordt later omdat het winkelconcern 'opereert' in blokjes van vijf, zoals Eelco Eerenberg, stadsdeelwethouder Centrum, het noemt. Telkens worden vijf vestigingen tegelijk verbouwd. "Enschede valt net in het tweede blokje van vijf'', aldus Eerenberg. Dat betekent dat de opening ongeveer een jaar later zal zijn dan de oorspronkelijke planning.

De oplevering van de ingrijpende verbouwing is volgend voorjaar. De Enschedese vestiging beslaat bijna 10.000 vierkante meter en biedt werk aan 130 tot 150 personen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.