Meerdere Enschedese horecaondernemers willen een vervolg geven aan het horecaprotest van afgelopen zaterdag.
Volledig scherm
Meerdere Enschedese horecaondernemers willen een vervolg geven aan het horecaprotest van afgelopen zaterdag. © Annina Romita

Wat doe je als gemeente met al die Enschedese horecaondernemers die actie willen voeren? ’Dit is nu niet handig en verstandig’

ENSCHEDE - Handhavers van de gemeente Enschede kwamen afgelopen weekend toch in actie tegen enkele horecaondernemers. Er werden geen boetes uitgedeeld. Ook de komende dagen worden er weer acties verwacht. Hoe gaat de gemeente daarmee om? Vier vragen aan woordvoerder Ton Kamp.  

 1. ‘Douvikas 90+4’ op Twente-shirt Robin, Jesper en Wout na late goal spits: ‘Douvikas heeft de foto ook gezien’
  PREMIUM

  ‘Douvikas 90+4’ op Twen­te-shirt Robin, Jesper en Wout na late goal spits: ‘Douvikas heeft de foto ook gezien’

  ENSCHEDE - Wie in Enschede en omstreken drie jongens in een Twenteshirt ziet lopen met ‘Douvikas, 90+4’ op de rug, moet niet vreemd opkijken. Jesper, Wout en Robin dragen het shirt sinds afgelopen week om hun schouders. Een foto van het drietal op het Instagramaccount van FC Twente leverde veel positieve reacties op. „Ook Van Wolfswinkel en Vlap hebben het gedeeld!”
 2. Twentse straatmuzikant Di Stephano blijft spelen tot hij erbij neervalt: ‘Ik doe waar ik zin in heb’
  PREMIUM
  met video

  Twentse straatmuzi­kant Di Stephano blijft spelen tot hij erbij neervalt: ‘Ik doe waar ik zin in heb’

  ENSCHEDE - Hans Rutjes (66) is oprichter van Circus Tijdgeest, voor kinderen uit probleemwijken, en zorgt als eenmansorkest Di Stephano al ruim 35 jaar voor een vrolijke noot op pleintjes in de regio. Het circusleven bouwt hij langzaam af, op straat blijft hij spelen tot hij erbij neervalt. Liefst letterlijk. „Ik hoop nog een jaar of twintig mee te gaan, maar dat zou wel een mooie dood zijn.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.