Volledig scherm
Het team van de UT tijdens de race in Londen. © Universiteit Twente

Waterstofauto Green Team Twente wint Koningsklasse marathon Londen

ENSCHEDE - Het Green Team Twente heeft in Londen de Koningsklasse van de Shell Eco-marathon Europa gewonnen. Het team van de Universiteit Twente racete met een waterstofauto tegen 170 andere teams uit 27 landen. Van de 14 Nederlandse teams die meededen is het Enschedese team de enige winnaar.

De Shell Eco-marathon is één van de grootste studentenwedstrijden ter wereld op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. De marathon werd gehouden op een parcours rondom het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen.

Voor de wedstrijd heeft het 19-koppige team een nieuwe waterstofauto ontwikkeld. Deze auto kan drie uur rijden op de energiehoeveelheid van een reep Snickers. Tijdens de marathon in Londen reed de wagen een equivalent van 1 liter brandstof op 845 kilometer, een teamrecord en een nieuw Nederlands record. Het Twentse team liet nummer twee La joliverie Polytech Nantes achter zich. 

Trots

“Hier hebben we het hele jaar naartoe gewerkt, we zijn verschrikkelijk trots op dit resultaat”, vertelt Eeke de Jong namens Green Team Twente. “We kunnen het nog steeds niet helemaal geloven. Onze auto en strategie waren top en dat heeft zich uitbetaald.” 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.