Volledig scherm
Flinke hoosbuien zorgen in 2018 voor veel overlast in Glanerbrug, zoals op de Kerkstraat en Bultsweg. © Reinier van Willigen

Watervraag? Enschede aan Zee geeft antwoorden

ENSCHEDE AAN ZEEENSCHEDE - Waarom heeft Enschede de grachten ooit gedempt en waarmee eigenlijk? Heeft de stad natuurlijke waterbronnen en is dat water net zo gezond als water uit Spa? Ik woon in een appartement en heb geen tuin, kan ik toch helpen in de strijd tegen wateroverlast?

Tubantia en 1Twente onderzoeken ‘de stand van het water' in Enschede. Aan de hand van interviews, achtergronden en reportages wordt de huidige situatie in kaart gebracht en worden toekomstscenario's geschetst. Hoe voorkomen we natte voeten en uitgedroogde velden, welke gevolgen heeft de klimaatverandering voor de stad en wat zijn de dilemma's waarmee beleidsmakers worstelen. Maar daarmee zijn ongetwijfeld nog lang niet alle vragen beantwoord.

Watervragen

Wat wilt u weten, wat zit u dwars, waar zou u graag meer uitleg over willen? Graag horen wij uw 'watervraag'. Met hulp van deskundigen gaan wij op zoek naar een antwoord, met pen en papier of met een camera, onder- of bovengronds. Geen vraag is te gek of te moeilijk. Stuur uw watervragen naar enschede@tubantia.nl. 

Dossier

Bekijk in het dossier Enschede aan Zee alle achtergronden bij de strijd tegen te veel en te weinig water.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.