Volledig scherm
PREMIUM
Wobke Wilmink in Het Bolwerk in Enschede met een ('niet te koude') Duvel. "Het is nog maar 1 uur, maar dit was Willems stamkroeg. Dus. Proost!" © Carlo ter Ellen DTCT

Weduwe Willem Wilmink: ‘Ik moest afkicken van hem’

ENSCHEDE - Wobke Wilmink, de weduwe van de Enschedese Willem, had na diens overlijden vijftien jaar nodig om bij te komen. "Hij was een man van wie ik moest afkicken." Dinsdag verschijnt de grote biografie van Willem Wilmink: In de man zit nog een jongen.

Wat gebeurde er nou, Wobke, toen je Willem Wilmink voor het eerst tegenkwam?

"Toen ik hem tegenkwam? De allereerste keer was in Amsterdam bij Piet de Leeuw, een restaurant aan de Noorderstraat waar hij iedere avond zat te eten. Dat wist ik toen nog niet. Ik was goed bevriend met Frank Kramer, de oud-voetballer en commentator. Die at daar ook af en toe. Ik geloof dat Willem er die avond al zat. Frank zei dat hij bij ons aan tafel moest komen zitten. Zo hebben we ons eerste contact gehad. Die man moet helemaal gek van mij geworden zijn. Ik zat bij de Rode Vrouwen, bij de feministes. Moest hij niets van hebben. En ik zat in een heel moeilijke situatie met mijn ex."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.