Wobke Wilmink in Het Bolwerk in Enschede met een ('niet te koude') Duvel. "Het is nog maar 1 uur, maar dit was Willems stamkroeg. Dus. Proost!"
Volledig scherm
PREMIUM
Wobke Wilmink in Het Bolwerk in Enschede met een ('niet te koude') Duvel. "Het is nog maar 1 uur, maar dit was Willems stamkroeg. Dus. Proost!" © Carlo ter Ellen DTCT

Weduwe Willem Wilmink: ‘Ik moest afkicken van hem’

ENSCHEDE - Wobke Wilmink, de weduwe van de Enschedese Willem, had na diens overlijden vijftien jaar nodig om bij te komen. "Hij was een man van wie ik moest afkicken." Dinsdag verschijnt de grote biografie van Willem Wilmink: In de man zit nog een jongen.

  1. Was brand in Enschedees appartementencomplex een aanslag of de daad van een verwarde man?
    PREMIUM

    Was brand in Enschedees appartemen­ten­com­plex een aanslag of de daad van een verwarde man?

    ENSCHEDE/ALMELO - Bij de 112-meldkamer komt op 25 maart dit jaar, midden in de nacht een paniektelefoontje binnen. Het is een bewoner van een appartement in het vroegere Arkekantoor aan de Dr. Benthemstraat in Enschede. De man zit vast in zijn woning die vol rook staat, ademhalen is bijna niet mogelijk. De woning uit vluchten lukt niet, het is de voordeur is die in lichterlaaie staat. De bewoner is slachtoffer van een doelbewuste aanslag op zijn leven, concludeert officier van justitie Pol vrijdag voor de rechtbank. Hij eist zes jaar cel tegen de aanslagpleger, een oud-inwoner van Enschede, Mohammad A. (22).

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.