Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Weekend in Enschede: D’RAN!, braderie en volle maan concert

ENSCHEDE - Dit weekend is er weer voor iedereen wat te doen in Enschede! Wat te denken van het D’RAN! Festival, een meet en greet met Het Zandkasteel, een uilenshow of een volle maan concert met Spaanse klanken? Wij hebben de leukste uitjes voor je op een rij gezet.

D’RAN! Festival 2019

De wijk Roombeek is gedurende twee dagen host van D’RAN! Festival. Het festival waarin democratie centraal staat is vrijdag begonnen en deze zaterdag is de laatste dag, van 9.30 uur tot 17.00 uur. Bij dit gratis festival kun je mensen ontmoeten, bijeenkomsten volgen, muziek luisteren en praten over de belangrijke dingen in het leven.

Hollandse avond De Bazuin

Het Enschedese christelijk fanfareorkest De Bazuin houdt zaterdag een Hollandse avond, vol met muziek van onder anderen Ramses Shaffy, Guus Meeuwis en Marco Borsato. Het concert begint om 20.00 uur in het Kerkgebouw ‘t Trefpunt aan de Spechtstraat 32. De entree is gratis, maar een vrije gift is altijd welkom!

Rommelmarkt en braderie

Zaterdag is er weer een rommelmarkt met braderie in de wijk Roombeek. De markt op het Brouwerijplein, voor supermarkt Jumbo, is van 10.00 uur tot 16.00 uur te bezoeken.

Spaanse klanken bij volle maan in Twekkelo

De uit Barcelona afkomstige zangeres Monica Coronado en Gipsy flamencogitarist Manito geven zaterdagavond weer een volle maan-concert op Landgoed Algoed in Twekkelo. Het concert begint om 20.30 uur en de entree bedraagt 10 euro. Kaarten kunnen vooraf gereserveerd worden via info@landgoedalgoed.nl.

Meet en Greet met Het Zandkasteel

De Oude Markt is sinds een ruime week opgefleurd met een gigantische zandbak onder de noemer ‘Sand in the City’. Als onderdeel hiervan komen aanstaande zaterdag Koning Koos, Prinses Sassa en Toto van Het Zandkasteel naar de binnenstad om alle kinderen en fans gedag te zeggen. Vanaf 12.00 uur is Het Zandkasteel van de partij. Entree is gratis.

Grand Finale: benefiet voor Mystiek

Het Mystiek Theater gaat komende zomer verhuizen naar de Spinnerij Oosterveld. Vijf Enschedese bands zullen Mystiek hierbij ondersteunen met hun muziek om zoveel mogelijk publiek te trekken en geld in te zamelen voor de verhuizing en inrichting. Het concert in het huidige pand aan de Raiffeisenstraat begint zondag om 16.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 10 euro per stuk.

Dragonheart Middeleeuws weekend

Dit weekend kun je op Erve ‘t Stroink de middeleeuwen herbeleven! Zo kunnen kinderen gratis zwaardvechten met veilige zwaarden en is er de mogelijkheid voor kinderen om voor een kleine vergoeding boog te schieten. Op zondag zijn er ook verschillende optredens van leerlingen van de Kaliber Kunstenschool. Het evenement is zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur, toegang is gratis.

Roaring Twente

Zaterdagavond kun je lekker dansen op live swing- en bluesmuziek van de jaren ‘20 tot nu in Mystiek Theater aan de Raiffeisenstraat tijdens Roaring Twente. Er is livemuziek van The Blue Ramblers en Big Bo en vooraf wordt een korte intro van de dansen gegeven. Roaring Twente begint om 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Kaarten zijn tijdens de voorverkoop verkrijgbaar voor 15 euro, aan de avondkassa zijn deze 17,50 euro.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.