Volledig scherm
Archiefbeeld Maker Festival © Reinier van Willigen

Weekend in Enschede: Feest van de Verbinding, Maker Festival en N18

Ook dit weekend is er weer van alles te doen in Enschede. Wij zetten hieronder de leukste activiteiten op een rijtje

Maker Festival

Het Maker Festival is dit weekend rond museum TwentseWelle. Het thema dit jaar is ‘Leonardo de uitvinder’. Bedrijven, organisaties, wetenschappers en kunstenaars laten zien wat ze maken. Onder meer FashionTech-designer Anouk Wipprecht geeft een lezing over haar bijzondere kunstwerken in AKI ArtEZ. Zaterdag en zondag is het festival gratis te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur in het Roombeek Cultuurpark aan de Stroinksbleekweg.

Enschede FM sprak met Wilja Jurg, directeur van Tetem, over het Maker Festival. Beluister het fragment hierboven.

Feest van Verbinding

In Enschede-Zuid wordt deze zaterdag het Feest van de Verbinding gevierd in nagedachtenis van Willem Marcelis, de vorig jaar overleden directeur van De Posten. Er staan schrijftafels waar mensen een kort verhaal kunnen schrijven met het thema verbondenheid, voor kinderen is dit thema vriendschap. Pubers kunnen luisteren naar een rapper die ook workshops geeft. Het feest begint om 10.00 uur voor De Posten met het hijsen van de vlag van de Tafel van Marcelis. De rest van de dag is het feest in de straten tussen kinderboerderij De Wesseler en De Posten.

N18

Benieuwd naar de voortgang van de aanleg van de N18? Pendelbussen vervoeren zaterdag de hele dag geïnteresseerden naar drie plekken waar aan de weg gewerkt wordt. Op de locaties krijgen bezoekers uitleg van Rijkswaterstaat en Noaber18. Ook voor kinderen valt er genoeg te doen. Opstappen kan tussen 10.00 en 15.00 uur vanaf de bouwplaats bij de aansluiting van de A35 met de Boekelosestraat in Enschede, of bij het projectkantoor van Noaber18 aan de Jukkertweg in Eibergen.

Volledig scherm
Werkzaamheden aanleg koppeling N18 bij de Grolsch fabriek. © Christian van der Meij

Booming Bomen

De nieuwe expositie Booming Bomen opent zondag in het Koetshuis op Hof Espelo. Tijdens de tentoonstelling wordt een uitgebreide uitleg gegeven over vijf veelvoorkomede bomen op het landgoed. Daarnaast is er livemuziek van de Kunstklas van het Kottenpark College, een informatiemarkt, een speciale excursie en ook aan de kinderen is gedacht. De expositie is van 12.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken.

Big Monti

De Big Monti Amundson Band treedt zondag op in NiXenMeer. Wat ervaren live-performer Big Monti uniek maakt is zijn mix van verschillende stijlen binnen de blues. Het wordt een middag met blues, rock ’n roll en levendig gitaarspel, met daarbij een krachtige stem. De zaal opent om 15.00 uur, de entree is 13 euro.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.