Volledig scherm
© Frans Nikkels

Weekend in Enschede: Mega Zara, yoga-les & authentiek graan oogsten

WEEKENDTIPSENSCHEDE - Het weekend is weer begonnen. Voor veel mensen het ultieme moment om er even op uit te gaan. Wij hebben een paar activiteiten in Enschede voor je op een rij gezet.

Opening mega Zara

Winkelend Enschede; opgelet! Deze zaterdag opent Zara haar Flagstore aan het Van Heekplein in Enschede. Het is een van de grootste locaties in Nederland, liefst 4000 m2 is straks gevuld met shirts, broeken, polo’s, jurken, tassen en meer.

Orgelconcert

Het wilminktheater organiseert ook deze zaterdag weer een heus Zomerorgelconcert. Om 16.00 in de Grote Kerk op de Oude Markt spelen musici Piertje Feenstra & Elske te Lindert de sterren van de hemel. Het concert is gratis te bezoeken.

Yoga-les in het bos

Zondagochtend om 09.30 uur worden de matjes ontrold in Hof Espelo. Het is dan tijd voor yoga-les in het bos. Het verzamelpunt is het bezoekerscentrum aan de Weerseloseweg, tussen Enschede en Hengelo. Een les duurt anderhalf uur en kost 7 euro. Ervaring is niet nodig. Aanmelden wel, via landschapoverijssel.nl/ yogainhetbos. Deelnemers kunnen zelf bepalen hoeveel lessen ze willen meedoen. Er is ruimte voor twintig personen.

Authentiek graan oogsten

Iets later op de zondag wordt er bij zorgboederij de Rokker aan de Oude Deventerweg in Lonneker authentiek graan geoogst. Vanaf 13.00 uur wordt er eerst met de hand gemaaid, waarna een aflegger met twee paarden het bulk van het werk doet. Ook is er een demonstratie door een ‘zelfbinder’ met drie paarden. Je kunt gratis deze bijzondere middag bijwonen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.