Weekend in Enschede: Schrikkelfestival, Stille Disco, Platenbeurs, Ellen ten Damme

ENSCHEDE - Wat is er komend weekeinde te doen in Enschede? Een greep uit het aanbod:

Schrikkelfestival is een kleinschalig festival om de schrikkeldag te vieren. Het festival vindt plaats in Roombeek met tal van beeldend kunstenaars, schrijvers, dichters en musici. Uiteraard is het Schrikkelfestival op zaterdag  29 februari van 11:00 tot 17:00. De entree bedraagt 3,66 euro.

Platenbeurs

150 meter aan platen, cd’s, singles noem het allemaal maar op. De platenbeurs in het Metropool Enschede staat zondag 1 maart helemaal vol met de meest uiteenlopende genres van ABBA tot ZZ Top. De platenbeurs begint om 11:00 tot 16:30 de entree voor deze dag is 5 euro. De platenbeurs vind ook plaats op zondag 30 augustus 2020.

Snuffelen tussen de lp's.
Volledig scherm
Snuffelen tussen de lp's. © wilco de bruin

Sterrenkijkdagen bij Museumfabriek

Bekijk de sterrenhemel bij Museumfabriek! Op het terrein naast de ingang van De Museumfabriek stellen de leden van de sterrenwacht een vijftal kijkers op, waardoor het publiek onder begeleiding naar de sterrenhemel kan kijken. De avonden zijn vrijdag 28 en zaterdag 29 februari het begint om 19:00 tot 22:00. De entree is gratis.

Stille Disco

Tijdens een Stille Disco ontvang je als bezoeker een koptelefoon en schakel je met die koptelefoon in op 1 van de drie kanalen. Je kan kiezen tussen allerlei muzieksoorten. De disco bij Metropool Enschede is vrijdag 28 februari van 23:00 tot 4:00. De entree prijs voor deze avond is 11,75 euro en aan de avond kassa 14 euro.

Peuterconcert: Kriebel

Oorkaan, Nationale Opera & Ballet en Philharmonie Luxemburg bundelen hun krachten voor een peuterconcert dat alle zintuigen kriebelt. Het concert word zondag  1 maart bij Muziekcentrum twee keer gespeeld om 11:00 en 15:00. De entree voor jeugd jongeren is 7,50 en het normale tarief is 9,50 euro.

Altijd zo gegaan

Een avond vol humor, persoonlijke anekdotes en nieuw werk van Sjors van der Panne. Deze zanger heeft in 2014 meegedaan aan The Voice of Holland. Hij staat 29 februari om 20:30 in De Kleine Willem. De entree is 19,50 euro. Tijdens deze nieuwe tour zullen Sjors en zijn muzikanten het publiek verrassen met humor, persoonlijke anekdotes, maar bovenal met véél nieuw werk.

Sjors van der Panne
Volledig scherm
Sjors van der Panne © Stefan van Ruijven

Ellen ten Damme

De veelzijdige zangeres treedt op in het Muziekcentrum om 20.00 uur op zaterdag 29 februari met de show Ellen gaat verder! Na het succes van de show ‘Paris-Berlin’ kon een vervolg, met allemaal nieuwe nummers, niet uitblijven. Deze keer gaat Ten Damme nog zuidelijker, met Parijs als startpunt voor deze nieuwe muzikale reis met haar 8-koppige band The Magpie Orchestra. 

Met muziek van onder andere Charles Aznavour, Francoise Hardy, Edith Piaf, maar ook van Natacha Atlas, Fairuz, Indila, Rammstein en Josephine Baker.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.