Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Weekend in Enschede: Thomashuis, kleine beestjes en Tetem

ENSCHEDE - Het is weer weekend en voor de jeugd is dit het eerste weekend van de zomervakantie. Het aantal evenementen in Enschede is dan ook wat minder, toch hebben we hierbij een aantal uitgaanstips voor je verzameld.

Het Noaberhuus in Glanerbrug trapt zaterdag de zomer af met het Kids Zomerfestival. Het festival staat in het teken van sport en spel en kinderen kunnen deelnemen aan workshops en clinics. De activiteiten rondom het Noaberhuus aan de Schipholtstraat beginnen om 11.00 uur. De toegang is gratis, wel kan voor sommige activiteiten een kleine vergoeding worden gevraagd.

Na 10 jaar hebben zorgondernemers Gerard en Anja Blokhuis besloten om hun Thomashuis over te dragen aan enthousiaste opvolgers. Om geïnteresseerden kennis te laten maken met het leven/werken binnen deze kleinschalige woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking is er zaterdagmiddag een informatiemiddag in het Thomashuis aan de Reijgershoftehoek. Als je wilt gaan, is aanmelden wel even handig: www.thomashuizen.nl/enschede.

Tijdens de zomermaanden wordt elke zaterdag en zondag 'Scopes' georganiseerd in Tetem. Een unieke kans voor een kijkje achter de schermen en om de medewerkers het hemd van het lijf te vragen. Heb jij je altijd al afgevraagd hoe een workshop kunstige robots maken wordt voorbereid? Wie bepaalt welke tentoonstellingen van welke kunstenaars gedurende het jaar te zien zijn in Tetem? De medewerker zorgt voor een originele Meet & Greet met genoeg koffie, thee en zijn of haar favoriete koeken. Je bent zaterdag en zondag welkom bij Tetem van 13.00 tot 17.00 uur bij Tetem aan Stroinksbleekweg.

In de Grote Kerk op de Oude Markt wordt zaterdag om 16:00 uur een zomerorgelconcert gehouden. Iedereen kan er gratis heen om te genieten van de prachtige muziek. Om de zomer te overbruggen verzorgt het Wilminktheater ieder jaar weer bijzondere Zomerorgelconcerten. Vandaag wordt de muziek gespeeld door Chantal Nysingh en Dick Sanderman.

Wat fladdert en vliegt er rond op de heide? Wie een antwoord op die vraag wil, kan zondag om 13.30 uur mee op excursie op landgoed Hof Espelo. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Deelnemers maken kennis met allerlei kleine beestjes die leven op de heide, zoals de vuurlibel, de heidebeer en diverse kevers. De excursie is geschikt voor jong en oud. Deelname kost 3 euro, kinderen betalen de helft. De excursie start bij het bezoekerscentrum aan de Weerseloseweg, tussen Hengelo en Enschede. Vooraf aanmelden voor de activiteit is niet nodig.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.