Volledig scherm
© FRANS NIKKELS

Weekend! Zeven uittips in Enschede

ENSCHEDE - Het weekend is weer aangebroken en dat betekent lekker relaxen. Ook dit weekend is er weer voldoende te doen in Enschede, we hebben een aantal tips op een rijtje gezet. Wij wensen je een prettig weekend!

1. Landelijke sterrenkijkdagen

Op zaterdagavond kun je de mooie sterrenhemel verkennen en bewonderen. In de Museumfabriek zijn lezingen en is er een informatiestand, waar je al je vragen kan stellen over het heelal. De entree is gratis. De sterrenkijkavond begint om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur.

2. 40UP

Het leven begint pas echt bij veertig! Zaterdagavond is in Metropool in Enschede het evenement 40UP, vanaf 21.00 uur. 40UP is voor alle mensen die graag uit hun dak gaan. Vindt je Madness leuk of hou je meer van Bruno Mars of van Technotronic? Een kaartje kost in de voorverkoop 15 euro, bij de avondkassa betaal je 17,50 euro.

3. Open Dag MST

Zaterdag opent het Medisch Spectrum Twente aan het Koningsplein haar deuren. Kom langs en laat je informeren over de verschillende afdelingen en werkzaamheden in het MST. De Open Dag is van 11.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze Open Dag kun je een kijkje bij het mortuarium of bij de energiecentrale. Op de afdeling Medische Technologie kan je kennismaken met de techniek van de 3D-printer. De toegang is gratis.

4. Expositie ‘Heldinnen’

De expositie Heldinnen met foto’s van Tessa Wiegerinck staat in het teken van Internationale Vrouwendag. De expositie is vrijdag geopend in de bibliotheek aan de Pijpenstraat. Je kunt de foto’s daar de komende tijd gaan bekijken.

5. Crazy Sunday

Ben je muziekliefhebber? Zondag wordt Crazy Sunday gehouden in het Mystiek Theater, een muziekmiddag waarbij je twee bands (Ransom en Million Miles) kunt beluisteren. Het begint zondag om 16.00 uur en het duurt tot 20.00 uur. Een kaartje kost 7,50 euro. Wil je ook deelnemen aan het buffet? Dan betaal je 7,50 euro extra.

6. Zomiac Lonneker

In Lonneker is zondag een lichtklassiek concert. Het concert begint om 16.30 uur in de Kapel aan de Dorpsstraat. De muziek wordt verzorgd door Celia Cortés (piano), Tessa Katinka van Genderen (trompet) en Jurjen de Roest (contrabas). Dit net opgerichte trio laat verschillende stijlen zoals, klassiek, pop, jazz en kleinkunst samenstellen tot een muzikaal geheel. De toegang tot dit concert is gratis, wel is er na afloop een collecte.

7. Roessingh ALS Concert

Zondagmiddag houdt het Valerius Ensemble een benefietconcert voor ALS. Het concert is in het Roessingh aan de Roessingsbleekweg 33, het begint om 16.00 uur en de toegang is gratis. Werken van onder meer Mozart, Tsjaikovski en Piazzolla worden gespeeld. Na het concert is er de mogelijkheid om een gift te doen. De gehele opbrengst wordt verdeeld over de Stichting ALS Nederland en het ALS-team van Roessingh.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.