Volledig scherm
Het door bouwhekken al enkele jaren omheinde terrein waar vrijdag de bouw weer begint © Annina Romita

Weer feestelijk begin Stokhorst in Enschede

ENSCHEDE - Eindelijk begint de bouw van het langverwachte nieuwe winkelcentrum Stokhorst. Er is meer dan tien jaar over gesproken en onderhandeld. Reden voor een feestje, komende vrijdag.

Ruim drieënhalf jaar na de eerste start van winkelcentrum Stokhorst komt er een nieuwe start. Met een aangepast plan, een nieuwe ontwikkelaar (Green Real Estate) en een nieuwe kandidaat supermarkt (Lidl). De funderingspalen zijn in 2011 al de grond in geboord. Nu gaat eindelijk de bouw van een supermarkt voor Lidl met 56 appartementen, waarvan 36 huur vrije sector, weer verder. De andere twintig worden gebouwd voor Sozorg Nederland. De bouw is vlak bij de Hortensiaflat.

Tennisbanen

Aan de andere kant van het wijkwinkelgebied, ter hoogte van de tennisbanen, is een tweede supermarkt met appartementen gepland. Daarover lopen de onderhandelingen al geruime tijd. In het tussendeel zullen winkeliers hun panden opknappen. Hier ligt ook de oude en inmiddels gesloten supermarkt C1000. Wat er met dit grotendeels leegstaande pand gebeurt is nog niet zeker.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.