Volledig scherm
Loek de Vries © Frans Nikkels

Wereldwijd melden bedrijven zich al voor Technology Base Enschede

ENSCHEDE - Nog voordat het ambitieuze plan op de tekentafel ligt, melden zich al kandidaten voor de Technology Base op het luchthaventerrein.

Bedrijven uit verschillende hoeken van de wereld.

Amerikaans bedrijf
​Dat verklaart topman Loek de Vries van Koninklijke TenCate. Hij vertelt dat een Amerikaans technologiebedrijf contact met hem heeft opgenomen. „Als TenCate er zich met nieuwe materialen gaat vestigen, willen wij er ook naartoe”, was de boodschap.”

Aanjager
Ook technologie-ondernemningen uit Duitsland en Azië hebben zich bij De Vries gemeld. „Voor aftastende gesprekken. Ze kunnen tot iets moois leiden”, denkt De Vries. Zo ontpopt TenCate zich als aanjager van de Technology Base in wording. Een ontwikkeling zoals de initiatiefnemers - de commissie van wijzen, waar De Vries zelf deel van uitmaakte - het voor zich ziet.

Iconisch
„Bij een concentratie van mechatronica en hoogwaardige materialen versterken de bedrijven elkaar. Kruisbestuiving. Daarom willen ze bij elkaar zitten. Ook om kennis te delen. Dat is de nieuwe samenwerking. Overal in de wereld zie je thematische clusters.” Verwijzend naar recente discussie in de media: „Het gaat dus niet om zomaar een bedrijventerrein. De Technology Base is iconisch. Met bijzondere thematiek, bedrijven wíllen er zitten.”

Meer in de Twentsche Courant Tubantia van zaterdag

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.