Volledig scherm
De Oldenzaalsestraat wordt tot aan de Boulevard 1945 in fasen afgesloten. © Google Street View

Werkzaamheden aan Oldenzaalsestraat in Enschede begonnen

ENSCHEDE - De werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat in Enschede zijn maandag begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht en wordt voorzien van een grote regenwateropvang. Doorgaand verkeer in de binnenstad krijgt door de werkzaamheden het hele jaar te maken met overlast. 

Vanaf deze maandag is de Oldenzaalsestraat tussen de Kortelandstraat en de Boulevard 1945 afgesloten voor verkeer. De kruising Boulevard 1945 – Mooienhof blijft toegankelijk. Ook de Kortelandstraat blijft grotendeels bereikbaar. Lopend en met de fiets aan de hand is de eerste fase bereikbaar.

Onder de Oldenzaalsestraat wordt een 700 meter lange en 2 meter brede rioolbuis aangelegd. Die moet bescherming bieden tegen extreme regenbuien. Een deel van de binnenstad, waaronder De Heurne, ervaart wateroverlast als het in korte tijd erg veel heeft geregend. Het ondergrondse stelsel moet het regenwater straks kunnen bergen.

Nieuwe fietspaden en groen

Om de megarioolbuis aan te kunnen leggen, moet de Oldenzaalsestraat op de schop. Deze werkzaamheden grijpt de gemeente aan om de straat opnieuw in te richten met nieuwe fietspaden, groenstroken en wadi’s. De herinrichting gebeurt in fasen, zodat aanwonenden altijd hun woning kunnen bereiken.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.