Volledig scherm
Vliegveld Twente. Foto: Christian van der Meij

Wessels vindt Aviapartner als operator

ENSCHEDE - Dik Wessels heeft in Aviapartner de operator gevonden om de luchthaven Twente te exploiteren.

De Reggeborgh Groep heeft met de bagageafhandelaar een intentieverklaring getekend. Het wachten is nu op de concessieovereenkomst met projectorganisdatie ADT. Dat neemt vermoedelijk nog enkele weken in beslag. Daarna lijkt weinig de doorstart van de luchthaven nog tegen te kunnen houden. Wel is het oordeel van Brussel over een overheidsinvestering van 16,2 miljoen in de infrastructuur van de luchthaven nog een obstakel. Het gaat mogelijk om ongeoorloofde staatssteun.

De betrokken partijen hebben nog tijd nodig om het definitieve contract in orde te maken. Zo moet er volgens afspraak drietal rapporten worden opgesteld. Naast een financieel plan wordt gewerkt aan documenten over werkgelegenheid en duurzaamheid.
Aviapartner is een van oorsprong Belgische afhandelaar die op zo’n dertig luchthavens (waaronder Schiphol en Rotterdam) de meest uiteenlopende diensten aanbiedt. Het bedrijf maakte in 2012 een omzet van 378, 5 miljoen euro en verwerkte in heel Europa ruim 60 miljoen passagiers.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.