Volledig scherm
© Lars Smook - DTCT

Wethouder Enschede: Natte kelder 'eigen verantwoordelijkheid'

ENSCHEDE - De wateroverlast bij particulieren in Enschede-Noord is hun eigen verantwoordelijkheid. Dat zegt wethouder Hans van Agteren in gesprek met TV Enschede FM.

De wethouder vertelt dat iedereen zijn eigen pand goed moet onderhouden: 'Wij hebben onze verantwoordelijkheid voor de openbare ruimte, en particulieren hebben hun verantwoordelijkheid voor hun eigen terrein en hun eigen pand. Zo is dit al jaren geregeld in de Waterwet', aldus van Agteren.

Onder de ruim 200 reacties die TC Tubantia en TV Enschede FM hebben ontvangen over overlast door grondwater, zitten veel klachten vanuit Enschede-Noord. Het huidige grondwaterpeil in dit deel van Enschede ligt op 1.40 meter onder maaiveld. Volgens van Agteren is dit geen 'onacceptabel risico' en daarom is de wateroverlast in de panden en kelders ook niet de verantwoordelijkheid van de gemeente.

De gemeente heeft ondertussen Bureau Tauw ingeschakeld om onderzoek te doen naar het hoge waterpeil. Dit onderzoek moet inzicht geven over de mogelijke oorzaak van de wateroverlast en voorspellen hoe het er over twintig jaar uitziet.

Beluister hieronder het volledige gesprek:

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.