Volledig scherm
Pegida protesteert op Stationsplein in Hengelo nadat ze Enschede uitgestuurd werden. © Emiel Muijderman

Wethouder Enschede staat open voor nieuwe demonstratie Pegida: 'Het is een grondrecht'

AUDIOENSCHEDE - Gemeente Enschede wil met Pegida-voorman Edwin Wagensveld in gesprek over een nieuwe demonstratie. Dat liet locoburgemeester Eelco Eerenberg maandag weten in een interview op Enschede FM.

Direct na zijn vrijlating zondagavond vertelde Wagensveld dat hij op zondag 6 augustus terugkeert naar Enschede. Eerenberg verbood de demonstratie van zondagmiddag uit angst voor een confrontatie tussen linkse en rechtse groeperingen. “Als Pegida opnieuw wil demonstreren, dan gaan wij gewoon naar de aanvraag kijken. Het moet namelijk wel veilig gebeuren. Demonstreren is een grondrecht en daar staan we met zijn allen voor.”

Woedend

Wagensveld is woedend op Eerenberg en zegt geen zin te hebben in een gesprek met de locoburgemeester van Enschede. Eerenberg betreurt deze houding. “Dat is jammer, want we moeten samen bekijken hoe die demonstratie veilig kan verlopen.” Op 6 augustus is ook de finale van het EK vrouwenvoetbal in Enschede, in De Grolsch Veste. Een ongelukkige combinatie. Eerenberg: “We moeten kijken wat mogelijk is, want een verbod is het allerlaatste redmiddel.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.