Volledig scherm

Wethouder Hatenboer tekent petitie tegen zijn eigen beleid in Enschede

ENSCHEDE - Een tweet van wethouder van cultuur Jeroen Hatenboer over de bezuinigingen op de bibliotheek in Enschede zorgt voor deining. Hatenboer twitterde een fotootje van zijn handtekening op de petitie tegen de bezuinigingen van 900.000 euro op de bieb. ‘Eindelijk zelf tijd gehad om de petitie te tekenen!’’, schrijft hij.

Het gebaar van Hatenboer wordt niet begrepen. Hij is de man die de bibliotheek een extra bezuiniging oplegt van 600.000 bovenop een eerdere bezuiniging van 3 ton. De bibliotheek is in het geweer gekomen tegen de aanslag op het budget. Een handtekeningenactie tegen het voornemen te bezuinigen is onderdeel van de campagne.

De man die voorstelt het mes in de bieb te zetten tekent nu een petitie tegen zijn eigen besluit. Zo reageren Maxim van Luttikhuizen van de SP, Barry Overink van BurgerBelangen Enschede en Margiet Visser van Enschede Anders enigszins verbouwereerd. ‘Als de wethouder niet achter de bezuiniging staat dan staat hem maar 1 ding te doen’, schrijft Van Luttikhuizen.

Hatenboer antwoordt op het onbegrip: ‘Ik ben het eens met de stelling dat de bieb moet blijven, daarom teken ik.’

  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.