Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Welman bij de Welmanweg nabij de Lonnekermolen iets buiten Lonneker. Het is een beeld met een toepasselijke symboliek: het erve Welman is de oale grond van de voorouders van de wethouder. ,,Dat gaat eeuwen terug en is een van de redenen dat ik zo vergroeid ben met deze stad en de streek.” © Annina Romita

Wethouder Welman zwaait af in Enschede: ‘Nog steeds moeilijk’

ENSCHEDE - Patrick Welman is tegen wil en dank bezig aan zijn laatste dagen als wethouder in Enschede.

Ineens is hij weg. Het is maandag na misschien wel de kortste gemeenteraadsvergadering ooit in Enschede, als hij zich na een handvol hamerstukken vliegensvlug uit de voeten maakt. „Er volgt nu een feestje waar ik niks heb te zoeken”, zegt Welman in het stadhuis in het voorbijgaan. Waarna hij vertrekt met een snelheid die doet vermoeden dat hij de laatste trein moet halen.

  1. ‘Oale roop’ niet weg te blazen uit Twente: traditie van de midwinterhoorn leeft
    PREMIUM
    Video

    ‘Oale roop’ niet weg te blazen uit Twente: traditie van de midwinter­hoorn leeft

    ENSCHEDE - Midwinterhoornblazers merken dat de status van Immaterieel Cultureel Erfgoed de traditie goed heeft gedaan. Het vooral in de grensstreek bespeelde instrument kreeg in 2013 al die status, maar ook het bouwen van de midwinterhoorn is sinds dit jaar opgenomen op de Nationale Inventaris. De Twentse clubs zien dat terug in hun ledenaantal: “We zijn stabiel. Deze traditie heeft toekomst.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.