Volledig scherm
PREMIUM
Oneto kleindierenshow in Hangar 11. © RIKKERT HARINK

Wie heeft het mooiste konijn? Dat is de sport bij de Oneto in Twente

ONS DNAIn een winkelwagentje, waarom ook niet. Is voor iedereen fijn. Zo’n konijn weegt wel iets. Op de arm kan het onverwachte bewegingen maken. Het zou kunnen willen vluchten of rennen of paren of eten of eens willen kijken wat er verder nog te zien is in deze grote hal vol kleindieren.

Geen risico. Dus wordt er een bedje van stro gedrapeerd in een wagentje zo diep dat springen geen zin heeft. En zo rolt de sportfokker zijn konijn naar de jury, die het dier vergelijkt met de standaard. Wie daar het dichtst op zit, wint. Zo eenvoudig is het, althans de regels zijn zo. Eenvoudig is het dan weer niet om een kleindier zo te fokken dat het de beste in zijn of haar klasse is.

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.