Volledig scherm
© Annina Romita

Wijkcentrum De Kom in Enschede sluit: 'Steeds minder betrokkenheid'

ENSCHEDE - Waar het nu nog de hele week een drukte van belang is, gaat per 1 maart 2017 de deur op slot. Wijkcentrum De Kom voldoet niet langer aan de eisen waar het om 'reuring rond de klok' gaat, zoals de gemeente Enschede het graag zou zien. Te veel gebouwen in Enschede met een maatschappelijke functie zijn amper bezet in de uren dat er wat te doen zou moeten zijn.

De gemeenteraad heeft in januari van dit jaar het raadsvoorstel 'strategie op vastgoed en financiële gevolgen concentratie vastgoed' vastgesteld. Er is toen een besluit genomen over de toekomst van alle gebouwen die eigendom zijn van de gemeente. "De taakstelling op de exploitatie van de wijk- en buurtcentra bedraagt 275.000 euro en die kan opgelost worden door de exploitatie te verbeteren of door sluiting van het wijkgebouw", zegt Angela Gerritsen, manager vastgoedbedrijf van de gemeente Enschede.

Sluitingen
Of er naast De Kom nog meer buurthuizen de deuren moeten sluiten, is nog niet bekend. De overige buurthuizen worden de komende periode beoordeeld en op basis hiervan worden besluiten genomen.

De gemeente wil in elk geval meer activiteiten onder één dak samenbrengen om leegstand van een aantal gebouwen tegen te gaan. Voor de huurders die nu een plek hebben in De Kom zijn er volgens de gemeente voldoende alternatieve locaties in de omgeving beschikbaar.

Betrokkenheid
De gedwongen sluiting komt voor de wijkraad niet als een verrassing. Voorzitter Ferry Dragstra: "De betrokkenheid wordt steeds minder in de wijken en dat is bij ons ook het geval."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.