Duurzaamheidsclub Nieuwleusen Synergie nam het initiatief voor de bouw van twee windturbines in het dorp. Die staan er inmiddels een poosje, maar door tal van leveringsproblemen rond de laatste onderdelen draaien ze nog niet. En dat terwijl aan de inwoners beloofd is dat de teruglevering - vooral financieel - wel zou gaan draaien.
Volledig scherm
Duurzaamheidsclub Nieuwleusen Synergie nam het initiatief voor de bouw van twee windturbines in het dorp. Die staan er inmiddels een poosje, maar door tal van leveringsproblemen rond de laatste onderdelen draaien ze nog niet. En dat terwijl aan de inwoners beloofd is dat de teruglevering - vooral financieel - wel zou gaan draaien. © Pedro Sluiter Foto

‘Windenergie? Welnee, er zijn veel betere opties. Kies thorium’

LezersbrievenNederland moet leven van de wind, schreef nieuwschef Raymond Korse vorige week donderdag in een opiniestuk in De Twentsche Courant Tubantia. Zet langs snelwegen om de 500 meter windturbines. Het was de aanzet tot een debat over de overgang naar duurzame energie. Enkele reacties.

  1. Thoriumreactor en klassieke kerncentrale, het verschil tussen een diesel en een hybride auto
    PREMIUM

    Thoriumre­ac­tor en klassieke kerncentra­le, het verschil tussen een diesel en een hybride auto

    In de klimaatdiscussie wijst menigeen graag naar de oplossing van de thoriumcentrale. Die bestaat nog slechts op papier, een kerncentrale met een gesmoltenzout-reactor. In Zeeland omhelst de provincie een plan van een consortium uit de nucleaire sector. De thoriumcentrale wordt al een tijdje bejubeld als oplossing van het klimaatprobleem. Zo verwees ook lezer J.R. Schoemaker uit Holten. Maar is dat wel zo? 11 vragen en antwoorden over de thoriumcentrale.

In samenwerking met indebuurt Enschede