Op veel plekken in Enschede is er veel weerstand tegen de bouw van grote windmolens. Voor het college aanleiding er in ieder geval vooralsnog van af te zien.
Volledig scherm
Op veel plekken in Enschede is er veel weerstand tegen de bouw van grote windmolens. Voor het college aanleiding er in ieder geval vooralsnog van af te zien. © Bert Hellegers

Windmolens in Enschede voorlopig van de baan

ENSCHEDE - Enschede ziet in ieder geval voorlopig af van de geplande plaatsing van grote windturbines. Vanwege de forse weerstand tegen windmolens wil het college prioriteit geven aan zonnepanelen op daken en de bouw van zonneparken. Enschede blijft vooralsnog wél vasthouden aan de ambities voor het opwekken van duurzame energie in 2030.

  1. Zerrouki toch naar Feyenoord? Alsof FC Twente op de laatste dag nog even één van zijn beste spelers van de hand doet
    PREMIUM
    Blog

    Zerrouki toch naar Feyenoord? Alsof FC Twente op de laatste dag nog even één van zijn beste spelers van de hand doet

    ENSCHEDE - En dan rinkelen maandag vlak voor middernacht opeens alle alarmbellen: „Feyenoord laat Zerrouki niet los en is bereid transferrecord te breken”, meldt Voetbal International. Zou het dan toch nog gaan gebeuren? Als die vragen je gaan bezighouden, dan weet je één ding zeker: het is weer deadlineday, de laatste dag dat de transfermarkt open is.

In samenwerking met indebuurt Enschede