Volledig scherm
PREMIUM
Erben Wennemars skeelert achter het speciale windscherm, gemaakt door Apeldoorner Niels Naber. © Niels Naber

Windscherm voor snelheidsrecord Kjeld Nuis getest op vliegveld Twente

ENSCHEDE -  Het windscherm waarachter schaatser Kjeld Nuis eind deze maand een uniek snelheidsrecord op ijs wil vestigen heeft een Twents tintje. Afgelopen donderdag werden er door Erben Wennemars testritten verreden op een landingsbaan van Twente Airport. ,,We hopen de 100 kilometer per uur te halen.’’ 

Op basis van gedetailleerde computermetingen en met uiterste precisie werkte Apeldoorner Niels Naber (43) de afgelopen maanden in Deventer aan een bijzonder project. De eigenaar van Burnside Constructions kreeg de opdracht een windscherm te ontwikkelen.

 1. Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’
  PREMIUM
  Video

  Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’

  Trucker Jan van Erkelens wordt in Frankrijk verdacht van drugssmokkel. Hij zweert onschuldig te zijn. Criminelen zouden de drugs in zijn lading hebben verstopt. Maar de Enschedeër zit nu al twee jaar te wachten op een mogelijk proces. Hij mag het land niet uit. Berooid en alleen als een kerkrat woont hij op een zolderkamertje van een dominee. Het was pas zijn tweede rit als zzp’er.
 2. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

  Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

  ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.