Volledig scherm
PREMIUM
Verpauperde winkelcentrum De Bothoven heeft facelift gekregen. Na vertrek van Emte is nieuwe Jumbo nu geopend. Supermarkt heeft stijlvol, modern uiterlijk gekregen. Ook omgeving en parkeerplaats zijn aangepakt. © Annina Romita

Winkelcentrum Bothoven in Enschede krijgt dankzij nieuwe Jumbo opnieuw smoel

ENSCHDE - In rap tempo is de Emté aan de Lage Bothofstraat omgebouwd tot Jumbo. Met de nieuwe winkel is een grote stap gezet in de facelift van winkelcentrum De Bothoven. Aldi gaat zich hier ook vestigen. 

Amper zes weken geleden bood winkelcentrum De Bothoven nog een verwaarloosde indruk. Supermarkt Emté sleet er haar laatste dagen, in afwachting van de overname door Jumbo. Emté had eerder nog plannen om de huisstijl te veranderen in de nieuwste formule met antracietgrijs, maar kort daarna werd bekend dat de keten was verkocht. De rij afvalcontainers op de parkeerplaats maakte het beeld van verval er niet beter op. Altijd lag troep naast de bakken.  

  1. Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’
    PREMIUM
    Video

    Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’

    ENSCHEDE - Een bar voor weinig. Of een brandslang. Wellicht een fietsenstalling? En anders een beukenhaag. Spullen genoeg donderdag op de kijkdag in en bij het gebouw Z95 op de Vliegbasis Twenthe bij Enschede. Het oude bedrijfsrestaurant van de Koninklijke Luchtmacht gaat plat voor nieuwbouw in de wijk, de inventaris wordt online geveild. Er komen koopjesjagers op de kijkdag af, maar ook verdrietige oud-werknemers.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.