In Enschede werd de oude Ambachtsschool omgebouwd tot appartementencomplex met daarin 70 luxe woningen. Het getransformeerde pand werd vorig jaar opgeleverd. In de stad had in 2020 bijna dertig procent van alle nieuwe woningen eerder een andere functie.
Volledig scherm
In Enschede werd de oude Ambachtsschool omgebouwd tot appartementencomplex met daarin 70 luxe woningen. Het getransformeerde pand werd vorig jaar opgeleverd. In de stad had in 2020 bijna dertig procent van alle nieuwe woningen eerder een andere functie. © Annina Romita

Wonen in een oude school of winkel: kwart van alle nieuwe huizen in Enschede en Hengelo was eerder iets anders

ENSCHEDE - Elf procent van alle woningen die er in Nederland in 2020 bij zijn gekomen is een ‘transformatiewoning’. Dat zijn woningen die zijn gecreëerd in panden die eerder een andere functie hadden, zoals een kantoor of schoolgebouw. In Twente springen de gemeenten Enschede en Hengelo er uit op dit vlak: meer dan een kwart van alle vorig jaar opgeleverde woningen in die gemeenten had eerder een andere bestemming.

  1. Eerste album van Twentse band Wasteland Viper gaat nu al de wereld over: ‘Het is zelfs in Japan te koop, hoe vet is dat?
    PREMIUM
    release in Enschede

    Eerste album van Twentse band Wasteland Viper gaat nu al de wereld over: ‘Het is zelfs in Japan te koop, hoe vet is dat?

    ENSCHEDE - Het moet deze vrijdag 1 juli ‘een echt rock ’n rollfeestje’ gaan worden in de Saxionzaal van het Enschedese poppodium Metropool. De Twentse band Wasteland Viper presenteert daar namelijk hun eerste album: Dead Men Tell No Tales. Een opstapje naar een groot publiek? „Ons album is straks gewoon in Japan te koop, hoe gaaf is dat?”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.