Woningzaak Het Paleis wijkt voor expats in Enschede

VIDEOENSCHEDE - Interieurzaak Het Paleis aan de Oldenzaalsestraat wordt omgebouwd tot short stay appartementencomplex voor expats. Het pand is gekocht door projectontwikkelaar Axel Veldboom.

Hij wil Het Paleis veranderen in een hotelachtig wooncomplex, met 38 gemeubileerde appartementen en parkeren op eigen terrein. Er komen een fitness- en een wasruimte voor gezamenlijk gebruik. Veldboom verwacht dat de eerste huurder over een jaar de sleutel krijgt.

De doelgroep bestaat uit mensen die tijdelijk gemeubileerde woonruimte met extra voorzieningen zoeken in Enschede. Dat zijn in de eerste plaats expats, of ouders die een paar maanden in de stad van hun kind willen verblijven, maar liever niet in een hotel zitten. ,,Het aanbod voor deze doelgroep is in Enschede beperkt,  de vraag groeit", aldus Veldboom.

De Hogenkamp

Projectleider Bernadette ter Huurne van de gemeente bevestigt die trend op de verhuurmarkt. Verschillende vastgoedpartijen zijn volgens haar met een concept voor expats bezig. Zo wordt het gebouw De Hogenkamp op de Universiteit Twente omgebouwd van onderwijs- naar woongebouw. Hier komen 445 zelfstandige en gemeubileerde short stay units voor eigen studenten en medewerkers uit het buitenland.

Volledig scherm
Op het parkeerterrein van Het Paleis komt de 'kop' van een nieuw appartementencomplex voor expats. Illustratie Flim Architecten. © Flim Architecten

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.