Wordt dit de nieuwe kersthit? Henny uit Enschede denkt van wel

videoENSCHEDE - Wordt dit de nieuwe Kersthit? Henny Thijssen denkt van wel. En als er iemand is die het kan weten, is het de Enschedese man van het levenslied. Eerder scoorde hij met liedjes die hij schreef voor André Hazes, Frans Bauer en Gert en Hermien. Nu is daar ‘De Kerstboom’, dat hij speciaal schreef voor de Kerstrevue, die vanaf morgenavond in de Kleine Willem te zien is.

Revue

‘Een piek zat in de top / in elke tak herinneringen / want dan ben ik in gedachten weer bij jou’. De Kerstboom van Henny Thijssen is het sluitstuk van de Kerstrevue. Henny Thijssen speelt en zingt acht keer in de voorstelling, en is blij dat hij ook een tekstbijdrage mocht leveren. „Ik heb al eerder meegedaan in de revue, maar dat was een gastrol. Nu krijg ik een wat grotere rol en heb ik een inbreng waar ik heel blij mee ben. Toen ze me vroegen een kerstlied te schrijven, heb ik daar dankbaar gebruik van gemaakt.”

Persoonlijke verhalen

De Kerstboom is gebaseerd op de persoonlijke verhalen van zijn medespelers in de revue: de jonge Kiane te Pas, de Enschedese jazzzangeres Joke Tromp en cabaretière Yvonne van den Eerenbeemt. „Een kind vind de lichtjes mooi en Yvonne is wat sceptisch. Ikzelf moet met kerst altijd veel nadenken. Het zijn donkere dagen en als je eenzaam bent voel je dat dan dubbel. Kerst heeft een heel mooie sfeer om over te schrijven, voor mij.”

Duitsland als thema

De Kerstrevue staat dit jaar in het teken van Duitsland. Spreekstalmeester Laurens ten Den en maestro Maarten de Groot ontvangen van 13 tot en met 22 december gasten in de show in de Kleine Willem. Kaarten: wilminktheater.nl.

Volledig scherm
Henny Thijssen, componist, liedjesschrijver en zanger, schreef speciaal voor de revue een nieuw kerstlied. © Lars Smook

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.