Volledig scherm
Ook op het Stationsplein was veel politie © Stan Waning

Zes arrestaties na melding van vuurwapens in trein naar Enschede

112ENSCHEDE - Op en rondom het station in Enschede was woensdagmiddag veel politie op de been. Een deel van het station werd afgesloten.

Een man belde vanuit de trein de politie en gaf aan te zijn bedreigd met een vuurwapen. De melder gaf aan meerdere vuurwapens te hebben gezien. De trein werd vervolgens stilgezet op het station in Enschede. Hier werden zes aanhoudingen verricht. 

Op het Stationsplein stonden zeker tien politieauto's. Op de perrons zelf liepen veel agenten met kogelwerende vesten rond. De trein werd door agenten onderzocht, maar vuurwapens werden er niet aangetroffen. Over de identiteit van het zestal is niets bekend. 

Volledig scherm
Het station in Enschede werd tijdelijk afgesloten © News United/Dennis Bakker
  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.