Volledig scherm
© ANP

Ziekenhuis MST Enschede werkt weer

ENSCHEDE - Het ziekenhuis in Enschede kan weer operaties uitvoeren. De storing die het MST van ongeveer zeven uur vanochtend tot half een vanmiddag lam legde, is verholpen.

Dat laat een woordvoerster desgevraagd om 13.00 uur weten. Selma Hoekstra zegt dat de afspraken vanmiddag op de poliklinieken doorgaan en dat geplande operaties worden uitgevoerd. Dat zijn er nog ongeveer 20. Voor de ochtend waren 27 operaties afgezegd. Ook de spoedeisende hulp kan weer patiënten behandelen. Eerder moesten die uitwijken naar ziekenhuizen in de regio.

Door een nog onbekende oorzaak werkte de ICT niet. Het alternatieve circuit daarvoor deed het evenmin. Gevolg was dat specialisten niet bij de medische dossiers konden en dat operatiehandelingen niet konden worden vastgelegd. Er had wel geopereerd kunnen worden, maar het ziekenhuis vond dat niet verantwoord. Naar de oorzaak van de storing loopt nog onderzoek. Hoekstra verwacht niet dat die vandaag nog wordt gevonden.

Vele tientallen patiënten zijn vanochtend voor niets naar het ziekenhuis gekomen. 

Volledig scherm
© Lars Smook
  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.