Zo internationaal is het Airforce Festival: ‘In Engeland is er niks’

videoENSCHEDE - Airforce Festival heeft dit jaar voor het eerst een camping. Geen overbodige luxe, aangezien het hardcorefestival volgens organisator Absolutely Fresh hun meest internationale festival is als het aankomt op bezoekers. Wij namen een kijkje op de camping.

Bij het betreden van de camping wordt het snel duidelijk: Nederlands is hier niet de voertaal. Luxemburg, Duitsland, Engeland, Frankrijk: bezoekers komen van heinde en verre naar de voormalige vliegbasis Twenthe om zich onder te dompelen in hardcore, hardstyle, darkcore, terror en andere ‘hardere’ muziekstijlen.

Volgens Absolutely Fresh trekt het festival zoveel internationale bezoekers, omdat festivals in dit muziekgenre in het buitenland schaars zijn. “Dan zijn het meer clubfeesten.” Volgens de organisatie komen bezoekers onder meer uit Australië, Italië, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Hoeveel nationaliteiten wij hebben kunnen spotten op de camping? Bekijk het in bovenstaande video.

‘Sfeer is gewoon goed’

“Ik ben een paar weken geleden naar Defqon geweest en ik wilde mijn vriendin dit nu ook laten zien”, vertelt Nora uit Luxemburg, die met vriendin Kim op de camping staat. Met z'n tweetjes maken ze zich op voor een weekend vol gefeest. Voor de campinggasten is het namelijk niet alleen op zaterdag feest, maar zijn er ook ‘dikke pre- en afterparty’s’. Waarom ze bereid zijn om zo'n afstand af te leggen voor het feest? “De sfeer is gewoon altijd heel goed op dit soort feesten”, legt Nora uit.

Volledig scherm
Kim (20) en Nora (23) uit Luxemburg © Tubantia

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.