Zo maakt kok uit Enschede de lekkerste pannenkoek van Nederland

VideoENSCHEDE - Drie dikke, luchtige pannenkoeken met vers fruit en bosbessensaus schotelde hij de kinderjury voor op horecavakbeurs Horecava. Volgens de jonge fijnproevers was de American pancake van Michel Nachtegaal de lekkerste van allemaal. 

De eigenaar en kok van Mister Pancake aan de Gronausestraat in Enschede kon zijn geluk niet op toen hij de trofee op de Horecava in ontvangst nam. „Ja, ik werd blij van binnen. Begon te juichen en te springen. Da’s toch mooi!”, zegt hij een paar dagen later in de keuken van zijn pannenkoekenrestaurant. Hij ontving afgelopen weekend de kinderjuryprijs van de vakwedstrijd ‘De Lekkerste Pannenkoek van Nederland’. 

Luchtig

In zijn keuken laat Nachtegaal zien hoe hij de winnende pannenkoek maakt. Een goed, luchtig beslag vormt de basis. Met kleine, ronde vormen bakt hij de pannenkoekjes in een koekenpan. De American pancakes zijn een stuk dikker dan een traditionele Nederlandse pannenkoek. „De pannenkoek heeft meerdere lagen. Niet één, maar drie pannenkoeken liggen op het bord.”

Bosbessensaus

Tussen de baksels zitten stukjes verse ananas en stoofpeertjes. Nachtegaal serveert het gerecht met bosbessensaus, een suikerspin en rode vruchten. „Dit is ‘m dan. De lekkerste pannenkoek volgens de kinderjury van 2019.”

Volledig scherm
© Still Video

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.