Zo ziet de werkkamer van de burgemeester van Enschede eruit

VideoENSCHEDE - Hij staat er niet bij te juichen. Het zou zomaar de suggestie kunnen wekken dat er een zekere mate van geheimzinnigheid rondom de burgemeesterskamer hangt. En dat terwijl Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede, juist geniet van bezoekers in zijn kamer.

Volledig scherm
Onno van Veldhuizen in zijn kantoor © Reinier van Willigen

Een rondleiding door het gemeentehuis, of het nou om 65-plussers of om basisschoolleerlingen gaat, wordt met enige regelmaat afgesloten met een kort bezoekje aan zijn kamer, ongeacht of hij zelf aanwezig is. De leerlingen klimmen dan liefst voor even in zijn stoel.

„Prachtig vinden ze dat. En ik geniet er zelf ook van, even een praatje. Het wordt echt grappig als ik ze vraag of ze weten waar mijn ambtsketen is opgeborgen”, grinnikt Van Veldhuizen. „Voor velen is hij onvindbaar. Ik vertel je straks wel waar hij ligt.”

Even wennen

Het was wel even wennen in het begin, kort na zijn benoeming tot burgemeester. Dat had hij in zijn loopbaan nog niet eerder meegemaakt, een kamer met een eigen toilet. Maar ja, als hij er toch zit, dan ook maar gewoon gebruiken. „Kom ik op een gegeven moment in gedachten verzonken en de broek nog niet helemaal op orde, m’n kamer weer inlopen, blijken de nieuwe gasten al binnengeleid”, vertelt Van Veldhuizen.

Hij kijkt er met een grote glimlach op terug. Inmiddels is hij helemaal thuis in zijn kamer, die een en al Enschede ademt. Het Enschedese logo is niet alleen terug te vinden in de boekensteunen, maar ook op de kopjes koffie én op de prominent aanwezige muurschildering achter zijn bureau.

Quote

Er wordt nog steeds wel eens aangeklopt op de verkeerde deur. ‘Het is die andere deur’, roep ik dan

Onno van Veldhuizen

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.