Volledig scherm
Een impressie van een kamer in het nieuwe U Parkhotel op de campus © Universiteit Twente

Zo ziet het nieuwe U Parkhotel op campus UT er straks uit

ENSCHEDE - Wanneer conferentiehotel Drienerburght najaar 2018 haar intrek neemt in het verbouwde pand De Hogekamp, wijzigt direct de naam in het meer internationale U Parkhotel. 

Momenteel wordt er nog druk gewerkt aan de duurzame transformatie van het voormalige faculteitsgebouw voor Elektrotechniek en Technische natuurkunde op de campus van de Universiteit Twente, maar de tekeningen die onder dit artikel te vinden zijn geven al een goede impressie van hoe het hotel er straks van binnen uit gaat zien. 

72 kamers

In het U Parkhotel zijn straks 72 kamers te vinden, een restaurant met terras, een bar en moderne conferentiefaciliteiten. Op de negende verdieping bevinden zich acht extra luxe kamers en een vergaderzaal met panoramisch uitzicht. 

Naast het U Parkhotel komen er 445 studio’s voor internationale studenten in De Hogekamp, dat jarenlang leegstond. 

Volledig scherm
Vanuit de boardroom hebben gasten volgens de UT straks een mooi uitzicht over de campus © Universiteit Twente
Volledig scherm
De lounge in het nieuwe U Parkhotel © Universiteit Twente
Volledig scherm
Een kamer in het nieuwe U Parkhotel © Universiteit Twente
Volledig scherm
Nog een kamer in het U Parkhotel © Universiteit Twente
  1. Ei van Eelco
    PREMIUM

    Ei van Eelco

    Het is om en nabij 1984 als de ondergang van de textielindustrie Enschede in een bodemloze financiële put heeft geworpen. De stad heeft een Artikel 12-status. Ze is failliet. Er is zelfs geen geld voor wat speeltoestellen voor kinderen. Wel voor een kunstwerk bij het stadhuis. ‘Veur dat lilleke ei’, bijt Doortje Pril, een goedgebekte Enschedese, uit onvrede en uit burgerlijke ongehoorzaamheid bij een vergadering burgemeester Ko Wierenga toe vanaf de tribune. Zo kwam de waterpartij Ei van Ko aan zijn naam. Toepasselijk, met de kennis van nu. Mede dankzij de vindingrijkheid van de toenmalige burgervader klauterde Enschede uit de afgrond. Wierenga bezat het Ei van Columbus.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.