Volledig scherm
Een Zomerkamp van Lyceo. © Fred Leeflang

Zomerkamp in Enschede voor leerlingen die doorgaans thuis blijven

AUDIOENSCHEDE - Het gebouw van het Kottenpark biedt van 8 tot en met 12 juli onderdak aan het Zomerkamp: een leerzame en leuke week voor kinderen in het voortgezet onderwijs voor wie vakantie 'niet vanzelfsprekend' is.

Dertig leerlingen in de leeftijd van 11 tot 14 jaar gaan aan het begin van de zomervakantie een 'waanzinnige week' beleven in het kader van het Lyceo Zomerkamp. Lyceo belegt het evenement, vijf dagen vol activiteiten voor kinderen die doorgaans niet 'op vakantie' gaan, dit jaar voor het eerst in Enschede. De organisatie is met het Zomerkamp al actief in Rotterdam en Den Haag.

Niet vanzelfsprekend

Kinderen kunnen zich niet aanmelden voor het Zomerkamp, maar zullen door hun eigen school worden gevraagd of zij mee willen doen. Voor de leerlingen waarop Lyceo zich richt is 'vakantie niet vanzelfsprekend’. „Dat hoeft niet alleen financiële redenen te hebben, ook andere privé-omstandigheden leiden er soms toe dat kinderen weinig van huis gaan voor vakantie.”

„Voor deze kinderen is het Zomerkamp, omdat anders de vakantie wel héél lang duurt”, zei Christien de Vlam van Lyceo maandagmorgen in het stadhuis. Lyceo is een aanbieder van 'steunonderwijs' zoals huiswerkbegeleiding die een aparte stichting kent voor de Zomerkampen. 

Tegoedbonnen

In het stadhuis reikte burgemeester Onno van Veldhuizen de eerste vouchers voor het Zomerkamp uit aan twee Kottenpark-leerlingen. „Jullie moeten het maar zien als tegoedbonnen, waarmee je binnenkomt bij het kamp”, legde de burgemeester uit.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

1Twente sprak met Lotte bij de Leij van Lyceo Zomerkamp. Beluister het interview hieronder terug. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.