Mediant heeft Ankie Bergsma aangesteld als zelfmoord preventie consulent. Dat is een nieuwe functie, waarmee de instelling zelfmoord beter bespreekbaar wil maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Mediant heeft Ankie Bergsma aangesteld als zelfmoord preventie consulent. Dat is een nieuwe functie, waarmee de instelling zelfmoord beter bespreekbaar wil maken. © Lars Smook

Zorgen om grote aantal zelfdodingen: ‘Praat erover’

Er moet een dam worden opgeworpen tegen het grote aantal zelfdodingen onder jongeren. Zorginstelling Mediant heeft daarom iemand aangesteld die scholen gaat adviseren. Belangrijkste advies: praat erover. „Denk je er wel eens aan om een eind aan je leven te maken? Die vraag kun je gewoon uitspreken.” 

  1. Hennepkwekerij met 1000 plantjes in nep-koeriersbedrijf Hengelo, OM wil ton winst afpakken
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij met 1000 plantjes in nep-koeriersbe­drijf Hengelo, OM wil ton winst afpakken

    HENGELO/ALMELO - Tegen Gevriye K. (33) uit Enschede is dinsdagmiddag een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van 1 maand geëist. In zijn bedrijfspand aan de Hassinkweg in Hengelo werd twee jaar geleden een hennepplantage met bijna 1000 planten ontdekt. Ook zou de Enschedeër ruim een ton moeten terug betalen, de door het Openbaar Ministerie geschatte winst van de plantage.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.