Mediant heeft Ankie Bergsma aangesteld als zelfmoord preventie consulent. Dat is een nieuwe functie, waarmee de instelling zelfmoord beter bespreekbaar wil maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Mediant heeft Ankie Bergsma aangesteld als zelfmoord preventie consulent. Dat is een nieuwe functie, waarmee de instelling zelfmoord beter bespreekbaar wil maken. © Lars Smook

Zorgen om grote aantal zelfdodingen: ‘Praat erover’

Er moet een dam worden opgeworpen tegen het grote aantal zelfdodingen onder jongeren. Zorginstelling Mediant heeft daarom iemand aangesteld die scholen gaat adviseren. Belangrijkste advies: praat erover. „Denk je er wel eens aan om een eind aan je leven te maken? Die vraag kun je gewoon uitspreken.” 

  1. UT-studenten doen alumni-tour door Europa: ‘Geen flauw idee of de auto het redt’
    PREMIUM

    UT-studenten doen alum­ni-tour door Europa: ‘Geen flauw idee of de auto het redt’

    ENSCHEDE - Coronaregels. Een auto die het elk moment kan begeven. Campings die niet geboekt zijn. Klinkt als een aflevering van Red mijn vakantie, maar UT-student Hidde Zijlstra wordt er razend enthousiast van. Deze zomer trekt hij samen met Dennis Peeters drie weken lang door Europa met een goedkope, tweedehands sportwagen, op zoek naar UT-alumni die hun verhaal met hen willen delen. „We hadden zin in een écht avontuur.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.