Mediant heeft Ankie Bergsma aangesteld als zelfmoord preventie consulent. Dat is een nieuwe functie, waarmee de instelling zelfmoord beter bespreekbaar wil maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Mediant heeft Ankie Bergsma aangesteld als zelfmoord preventie consulent. Dat is een nieuwe functie, waarmee de instelling zelfmoord beter bespreekbaar wil maken. © Lars Smook

Zorgen om grote aantal zelfdodingen: ‘Praat erover’

Er moet een dam worden opgeworpen tegen het grote aantal zelfdodingen onder jongeren. Zorginstelling Mediant heeft daarom iemand aangesteld die scholen gaat adviseren. Belangrijkste advies: praat erover. „Denk je er wel eens aan om een eind aan je leven te maken? Die vraag kun je gewoon uitspreken.” 

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”

In samenwerking met indebuurt Enschede