Volledig scherm
© ANP

Zorgen over inzet politiepaarden bij rellen

ENSCHEDE - De Partij voor de Dieren maakt zich zorgen om het gebruik van paarden bij rellen, zoals afgelopen weekend in Enschede.

Na afloop van de wedstrijd FCTwente - AZ raakten bij het uitgebroken geweld 3 politiepaarden gewond. Ze werden met staven en kettingen geslagen en hielden letsel aan de rug over.

„Wij vinden dat het dierenwelzijn van werkdieren, zoals bewakingshonden of politiepaarden, voorop moet staan”, zegt woordvoerder Thomas Sciarone.

Vluchtdieren
„Bij rellen krijgen paarden te maken met beangstigende scènes en zijn ze vaak doelwit van het publiek. Het komt voor dat de paarden gewond raken of worden aangevallen. Paarden zijn vluchtdieren en dat maakt hen snel angstig. Om ze enigszins te beschermen tegen het geweld krijgen ze plastic oog-, neus- en beenschermers. Maar dit is in veel gevallen onvoldoende.”

Oproerbeheersing
„Behalve de paarden kunnen demonstranten ernstig verwond worden door de paarden”, aldus Sciarone. „Het is belangrijk dat de politie zich inzet om andere methoden te gebruiken en te ontwikkelen voor oproerbeheersing.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.