Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Zorgen over onzichtbaar huiselijk geweld in Twente: ‘Melden is moeilijk als je steeds op elkaars lip zit’

ENSCHEDE - Hulpverleners maken zich grote zorgen over de toename van huiselijk en seksueel geweld in deze tijd van corona-maatregelen. Het aantal meldingen gaat niet omhoog, maar dat is juist verontrustend.

Uit andere landen die al langer in lockdown zitten is bekend dat het huiselijk geweld enorm toeneemt in deze coronatijd, tot wel drie keer meer meldingen. Mensen die de hele dag op elkaars lip zitten, kinderen die hun energie niet kwijt kunnen, oplopende stress door bijvoorbeeld verlies van inkomsten, meer alcoholgebruik: het leidt allemaal tot een grotere kans op geweld, met name tegen vrouwen en kinderen.

  1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
    PREMIUM

    Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

    ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.